Na obvodnom úrade príde do konca roka o prácu šesť ľudí

05.11.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 5. novembra (TASR) - Na Obvodnom úrade (ObvÚ) vo Vranove nad Topľou príde do konca tohto roka o prácu šesť ľudí.
Pre TASR to dnes potvrdila prednostka Mária Jakubová, ktorá zároveň nevylúčila, že k ďalšiemu prepúšťaniu zamestnancov môže dôjsť v rámci úsporných opatrení aj v priebehu budúceho roka.
Podľa Jakubovej slov bude od januára 2010 po prepustení dotknutých zamestnancov, ktorí sú momentálne vo výpovednej lehote, pracovať na vranovskom ObvÚ spolu s prednostom 33 ľudí. "Programové vyhlásenie vlády hovorí o 10-percentnom šetrení v štátnej správe, nás sa to teda dotkne v prepočte 11,93 %, konkrétne znížime počet pracovníkov o tri miesta v stálej a tri vo verejnej službe, " informovala prednostka.
Jakubová, ktorú navrhlo do funkcie KDH, vysvetlila, že ObvÚ pracuje v tomto roku v porovnaní s minulým obdobím s nižším rozpočtom. "Na rok 2010 bol krátený oproti minuloročnému asi o 25 %. V budove, kde sídlime nám zároveň zdvihli nájomné asi o 7,4 %. Už v tejto chvíli nám preto chýbajú peniaze. Viac ako 90 % rozpočtu máme pre tento rok vyčerpaných, " spresnila Jakubová. Dodala, že o dofinancovanie chýbajúcich prostriedkov už požiadali Ministerstvo vnútra SR.
Novovymenovaná prednostka, ktorá pracuje na svojom poste od 14. októbra, predpokladá v rámci budúcoročného rozpočtu ďalšie šetrenie. "Dalo by sa to urobiť aj napríklad znížením počtu miestností, v ktorých budeme sídliť, " poznamenala. Zároveň dodala, že v nasledujúcom období môžu prísť o prácu i ďalší pracovníci úradu. "Na budúci rok je ohlásená reorganizácia štátnej správy, aká bude, to zatiaľ nevieme, " uzavrela v tejto súvislosti Jakubová.
 

Vyberte región